Heel natuurlijk zijn

wie zijn wij

Mijn naam is Wiro en ik ben gefascineerd door de schijnbare tegenstellingen tussen enerzijds spanning, pijn, strijd, sterven, verdriet, depressie, alleen voelen en anderzijds harmonie, liefde, verbinding, openheid, leven, humor, geluk, vitaliteit.

Mijn weg gaat via kennis vergaren van de wereld om ons heen (wijsheid in religies, psychologie en spiritualiteit), ook naar een betere verbinding met mijn eigen hart (gevoel) en naar meer bewustzijn van mijn eigen persoonlijke en emotionele geschiedenis.

Cruciaal is hierbij om mijn pijn en verdriet weer te leren omarmen en door het niet weg te stoppen, te accepteren wat er echt is. Dit pad liep ook via de oude oosterse religies, antropologie, soefisme en sjamanisme naar zijnsoriëntatie.

De natuur c.q. de wereld om ons heen heeft niet alleen een harmoniserend effect op ons, maar kan ons ook veel vertellen over onszelf. We kunnen ons spiegelen, onszelf zien/herkennen aan alles wat we zien, voelen, ruiken en horen. Als we deze bespiegelingen gebruiken om ons bewuster te worden, in liefde en zachtheid, verrijken en intensiveren we ons leven met vele leermomenten. Ons leven en deze wereld krijgt zo meer warmte, schoonheid en perspectief en krijgt ook zijn magie terug.

In de vorm van onze "natuurcoaching" is heel natuurlijk zijn en in de natuur zijn een belangrijk thema.


Mijn naam Brigitte betekent: sterk meisje/vrouw. Met deze betekenis in mijn achterhoofd wil ik werken met het thema kracht waar wij ons soms zo van afgesneden kunnen voelen. Ook ik ben dit in verschillende fasen van mijn leven tegengekomen in werk en privéleven. Een niet passende baan, een echtscheiding of andere situaties waarin je je machteloos voelt en ik vooral mijn energie en vitaliteit verloor..

Met name de natuur en het werk binnen zijnsoriëntatie hebben mij weer in staat gesteld om door middel van zelfcoaching mijn krachtbronnen te hervinden. Ik werk als personeelsadviseur in de gehandicaptenzorg en volg daarnaast opleidingen en trainingen op het gebied van coaching en begeleiding.

Vitaliteit is een belangrijke voorwaarde om goed te functioneren en te kunnen genieten van datgene waar je je voor inzet. Vitaliteit gaat over de combinatie van lichaam en geest en de positieve samenwerking tussen beide. Door met beide te werken in een coachingstraject bereik je met minder moeite een groter effect op je vitaliteit. De natuur is hierbij mijn inspiratiebron en geeft ons het gevoel van verbondenheid en heelheid/eenheid terug, waardoor we ons zoveel beter gaan voelen.

Mijn visie is dat ik geloof in de wijsheid van onszelf hierin. Ons lichaam en onze geest bevatten veel kennis en wijsheid over wat goed is en wat destructief kan zijn voor ons. Door allerlei eisen, overtuigingen en druk van buitenaf kunnen we hierin (tijdelijk) de weg in kwijt raken. Signalen en negatieve gevoelens drukken we weg omdat de vitaliteit ontbreekt om ermee te dealen of omdat we het gewoon even niet meer weten.

Tijdens de wandelcoaching kom je weer in contact met je eigen kracht en je eigen wijsheid, waarbij ik je begeleid in dit proces met o.a. diverse oefeningen, maar jij je eigen resultaten boekt. Mijn streven is om je te helpen je natuurlijke kracht te hervinden en weer met hernieuwd vertrouwen je in te zetten voor de dingen waar jij voor wilt gaan.